THURSDAY MAY 29th
at SPECIAL TIME 8/7c

AN ALL NIGHT LOST EVENT


It all starts with special encore of the seasons most powerful episode.
With brand new footage.

Then..

AT 9/8c..

THE 2 HOUR SEASON FINALE

SEE...
THE OCEANIC 6
RESCUE

THE MOST BREATHTAKING
SEASON FINALE OF THE YEAR




John Locke: You know that you are here for a reason.
John Locke: It's a place where miracles happen.
Jack Shephard. There's no such a thing as miracles


Entrevista a Jaume Roures





Em trobo amb Jaume Roures on fa uns minuts que m'ha citat la seva secretària, a l'Starbucks de Francesc Macià. No he sabut fins ara on haviem de quedar per motius de seguretat. Després d'uns breus minuts d'espera, entra el senyor Roures i la manera com li cau la llum del local a sobre, fa que encara sigui més lleig del que és normalment. La gent s'espanta, son tot guiris i no el coneixen. Jo intento calmar-los amb la mirada però unes noies que seuen just davant meu marxen gairebé corrents. A vegades penso que la gent és molt exagerada, Jaume Roures fa por, però tampoc seria el seu físic el factor més determinant.
Li faig un senyal amb la mà i de seguida ve a asseure's al meu costat.

(Reprodueixo la conversa integrament, pel seu alt valor definitòri de la persona de Jaume Roures)

David: Molt bona tarda senyor Roures, un plaer.
Jaume Roures: Hola.

D: Com està? Es trobarà comode per fer l'entrevista aquí?
JR: Noi, comença ràpid que jo tinc pressa

D: Bé... Doncs no ens entretinguem. Quina és la seva valoració de la reacció de la crítica a la pel·lícula de Woody Allen estrenada la setmana passada a Cannes?
JR: Bé. Jo crec que vam ser ben rebuts i ben tractats. Molt millor tractats que a Barcelona. Ha sigut un èxit total.

D: A Barcelona no els van tractar bé?
JR: No gens.

D: I doncs?
JR: Barcelona és una ciutat plena de putes que volen fotre't la cartera. És un niu de rates enevejoses. Quan veuen algu amb poder, volen fotre'l com sigui. És pitjor que la Russia soviètica.

D: Vol dir que no en fa un grà massa?
JR: I tu vols dir que no t'estas ficant on no et demanen, imbècil?

D: De fet, en unes declaracions al programa de Jordi Basté a RAC1, vostè va dir que amb els seus diners Woody Allen no tornaria a rodar a Barcelona.
JR: Correcte

D: Però Allen va dir que estava encantat amb la ciutat.
JR: Woody Allen és una mica burro. A més amb ell ningú no s'hi va ficar. La gent només es fica amb els de casa. Era el meu cap el que volien i no pas el seu.

D: Així no creu que vostès tinguéssin cap privilegi per rodar a la ciutat de Barcelona? Privilegis que no tenen altres productores amb altres cineastes?
JR: Al contràri. Ens van tractar com una tifa. Espero que ho estiguis dient en broma tot això.

D: Jo no dic res. Canviem de tema si li sembla.
JR: Sí millor.

D: Com valora els primers dos anys de vida de la “seva” cadena, La Sexta?
JR: Un èxit rotund i absolut.

D: Certament s'han consolidat alguns programes i sèries, però d'altres han fracassat estrepitosament. A més en algunes franges horàries l'audiència està molt per sota de la mitjana del 6% que es van fixar quan van crear la cadena. Creu que fins i tot tenint en compte aquests alts i baixos, podriem considerar que el canal ha trobat el seu lloc en el panorama televisiu nacional a nivell espanyol? I perdoni que m'hagi sortit una pregunta Josep-Cuní.
JR: Sí. I Josep Cuní és un cabró.

D: I ara! Bé és igual, l'adquisició de drets de retransmissió de proves esportives és un dels actius més importants de Mediapro, i per extensió de La Sexta. Seguiran aquesta estratègia fins i tot quan la cadena estigui consolidada?
JR: És el què considerem més important. Tindrem els drets de tots els equips de Primera Divisió i de la Formula 1. També tindrem bàsquet i altres esports de motor.

D: Quines son els seus objectius a curt termini, en quan adquisició de drets?
JR: Doncs com t'he dit, tindrem tota la lliga espanyola, donarem partits de primera, segona, segona B, tercera, Primera Catalana, Regional prefernt, primera regional, segona regional i tercera regional . Tindrem la F1 i les motos. Tindrem la Nascar i diversos campionats de motor americans. Tindrem la NBA, la WNBA, la NCAA, la NHL, la MLB, la MLS i els castellers. Tindrem tot el tenis. Tindrem el Golf. Tindrem la natació, natació sincronitzada i els salts de trampolí. Tindrem l'hoquei herba i l'hoquei sala. També tindrem el futbol sala i l'handbol. El polo, l'hípica i les curses de gossos. També farem els campionats mundials de Poker. Tot el rugby i l'halterofilia. Tindrem els campionats europeus, americans, asiàtics i mundials d'atletisme. També apostarem pel tir en arc, la vela o els escacs. I no oblidarem esports com la boxa, el judo, la lluita lliure el Taekwondo o el Kick Boxing. Ah!I les trobades que facin els amicsrac1. El partit de futbol, el dinar i la sobretaula. I segur que em deixo coses, tot això ho porta el Buenafuente.

D: Deu ni do! Ja disposaran de prous canals per fer tantes coses?
JR: Comprarem Digital+ i Imagenio. Ens farem també amb la resta de plataformes de televisió per cable i adsl. L'espectre radioelèctric de la TDT també serà nostre en un 95%. No preveiem problemes d'espai.

D: Tot això està molt bé, però vostè creu que de totes les coses que ha dit, n'hi haurà gaires de rentables? Creu que hi haurà gaire gent interessada en les curses de gossos per exemple?
JR: Ha ha ha! Si no es fa res més per la tele, la gent mirarà el que li posin. O no?

D: També té raó. I a part dels drets d'esdeveniments en directe, continuaran produïnt ficció i magazines d'entreteniment?
JR: Segurament. Però no a Barcelona

D: Això m'ha quedat clar. Senyor Roures... m'ha deixat vostè sense paraules.
JR: Doncs vaia puta merda de periodista. Au vinga, ja en tinc prou. Adéu.

Jaume Roures s'aixeca sense haver près ni un cafè i se'n va esperitat. Mica en mica el local torna a omplir-se (amb els crits i la cara del senyor Roures tothom havia marxat espantat). Jo reescolto l'entrevista gravada al mini-disc (sí, els mini-discs han sobreviscut i serveixen per gravar so a qualitats excepcionals) mentre intento refer-me. M'acabo el cafè de tres litres que serveixen a l'Starbucks i marxo Diagonal avall. Quin home.

Perquè m'agrada... Grey's Anatomy

Grey's Anatomy és una merda. Una gran tifarada amb més de 20 milions d'espectadors que la miren cada dijous als EUA. Després de molts mesos sense mirar-la degut a la vaga de guionistes i a la falta d'interès quan va tornar, m'acabo decidint a posar-me els nous episodis i em quedo clavat al llit (no faig servir el sofà per mirar la tele), encara no se sap ben bé perquè.
Potser son les històries d'amor, amistat, odi o desengany amb les que et pots sentir perfectament identificat sense haver de pensar gaire, o potser és veure algun budell saltant del cos d'un pobre desgraciat a qui un ós se li ha menjat la titola. No ho sé. Segurament és la barreja de les dues coses. Mirar Grey's Anatomy és mirar un culebrot típic, una història d'adolescents i una serie de metges tot a l'hora. T'estalvia haver de mirar tres series per separat i així guanyes temps per poder-te tallar les ungles o netejar-te la cera de les orelles amb més tranquilitat. És una mica el què han fet moltes series espanyoles històricament, com Los Serrano, Compañeros, Cuéntame o Hospital Central, amb la diferència de que la factura d'Anatomia de Grey és d'un nivell molt més elevat, com no pot ser d'una altra manera.
Fa un temps vaig cruspir-me la primera temporada de MIR, una mena d'spin-off d'Hospital Central on els joves interns de l'hospital eren els protagonistes. La primera conclusió que en vaig treure va ser "això és com Anatomia de Grey però més cutre". Bé, la veritat és que no, la veritat és que les dues son iguals. Així que si no en teniu prou amb les històries del Seattle Grace, busqueu MIR i passareu unes quantes hores força distretes.

-Hola, em dic David i m'agrada Grey's Anatomy.
-Hola David!

La Via Làctia fa figa.

| 1 comentaris


Ahir mirava la Via Làctia -el nou programa que fa uns mesos va encetar Jordi Gonzàlez a 8tv per intentar recuperar l'esperit del fantàstic Vitamina N- quan al final del programa en Jordi va dir que ja estava, que aquell era l'últim Via Làctia que feien. Que jo sàpiga no havien avisat abans i lluny d'oferir-nos un espectacle de comiat d'aquests de llàgrima als que ens té acostumats aquest presentador, la única cosa que vam tenir va ser un programa normal amb un fred adéu final. Segons en Jordi -jo me'l crec- ho deixen estar perquè l'audiència no ha sigut l'esperada i la cadena els hi ha obert la porta. No diré que no m'estranya, perquè seria mentida, però a toro passat veig forces motius perquè això hagi sigut així. Per començar, el canvi d'horàri posant el programa de les 22:00h a les 00:00h em sembla un error inexplicable. Intentar competir en el primetime amb un lateshow està fora de tota lògica televisiva. Després hi ha el fallit intent de caçar talents que tant bé se li ha donat sempre a en Jordi. Si bé és veritat que ha descobert a Lorena C., que funciona de maravella davant la camera (quan no la pentinen amb aquests tupés horribles que s'han posat tan de moda últimament entre les dones), la resta de nous col·laboradors no han aportat absolutament res. De fet fins i tot podriem dir que hi havia estones on feien un ridícul espantós. Després hi ha el problema, per mi molt greu, de total descontrol i falta de continuïtat en les seccions, moltes de les quals es feien un dia com per esdevenir fixes i no se'n sabia mai més res. També passava que tant et podies trobar amb un programa sencer dedicat a fer un debat sobre política com el dia següent tenir les dues hores ocupades per aquesta mena de reality on han lligaven a tres persones durant tres dies. És precisament l'execució d'aquest reality una altra de les cagades del programa. Dic l'execució perquè la idea era bona. Lligar a tres persones durant tres dies, i seguir-los amb cameres esperant que no se suportin i un d'ells vulgui deslligar-se, perdent així tots tres el premi pactat, no era per res una mala idea. Però la posada a la pràctica ha sigut una altra cosa. Sel's hi pot perdonar haver fet un càsting de pena i haver triat concursants que no donaven cap tipus de joc, al cap i a la fi el pressupost per fer aquests càstings deu haver sigut irrisòri. El que no es pot entendre és perquè van dedicar programes sencers a parlar del què hauria d'haver sigut un contingut més. Tampoc va ajudar que el dia de la resolució del primer "triplicats" en Jordi hagués de marxar a Madrid a fer un programa d'urgència per Telecinco, amb qui té contracte de preferència. I parlant de Telecinco, la falta de respecte cap a l'audiència de 8tv, marxant cap a Madrid sempre que així li ho demanin sense gairebé donar explicacions -perquè potser creu que ni calen- em sembla un acte molt desagradable per part seva. Si no pots dedicar-te plenament a una cosa, millor no la facis. De fet, ho hauria pogut arreglar posant un substitut el dia que ell no hi va ser (o els dies que ell no hi hauria sigut, que de ben segur haurien acabat estant més si el programa hagués durant més temps). Però és precisament aquí on es posa de manifest el fracàs a l'hora de buscar nous talents o potenciar els que ja tenia. Una llàstima, de veritat.
Així doncs el que havia de ser una prolongació uns anys més tard del magnífic Vitamina N, ha acabat sent un fracàs poc esperat (n'estic segur) tant pel presentador com per la cadena. El Vitamina tenia una serie nous descobriments que tenien un pes específic important (menció especial al gran "Torito") a més d'haver disposat d'un període de rodatge molt profitós, gràcies a que quan va començar, l'aleshores anomenada Citytv no els hi va demanar fer ni grans ni petites audiències, entre d'altres coses perquè no la vèiem gairebé enlloc. És una llàstima que el Via Làctia no hagi tingut aquest periode de gràcia.

Ja n'hi ha prou

Notícia apareguda al portal de notícies 3cat24:



L'obesitat contribueix a l'escalfament global
. Així ho conclou una investigació que publica la prestigiosa revista "The Lancet". Els autors de l'estudi, Phil Edwards i Ian Roberts, de l'Escola d'Higiene i Medicina Tropical de Londres, sostenen que les persones obeses o amb sobrepès necessiten més combustible per al seu transport i més aliments. Es calcula que almenys 400 milions de pesrones al món són obeses. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) preveu que al 2015 hi haurà 2.300 milions d'adults que patiran sobrepès i més de 700 milions seran obesos.

Llegir la notícia sencera.

La meva polla també contribueix a l'escalfament global.

Felicitats Israel

Avui fa 60 anys de l'última recuperació d'Israel.

Moltes felicitats. Que per molts anys pogueu continuar contribuïnt a fer del món un lloc una mica menys mediocre.

Avui, fe d'errates.

Notícia apareguda al diari Avui ahir a les 22:55 hores.



El Reial Madrid ha aconseguit aquest diumenge el seu 31è títol de campió de Lliga, després de la victòria 2-1 a Pamplona contra l'Osasuna.

Després de gairebé tot el partit sense gols, fet que implicava que el Madrid hauria d'esperar fins a la setmana que ve per ficar-se el títol a la butxaca, l'Osasuna s'ha avançat en el marcador al minut 83, amb un gol de Puñal. Al minut 87, de penal, Robben ha igualat el partit, 1-1, però no ha estat fins al minut 889 que Higuaín ha marcat el segon gol per als madridistes i, aleshores sí, l'equip s'ha proclamat campió.

Es tracta del primer títol com a entrenador de l'alemany Bernd Schuster, exjugador del Barça i del mateix Madrid, de 48 anys, que es va fer càrrec de la banqueta madridista el juliol de 2007.

Schuster ha aconseguit conservar el títol conquistat la temporada passada pel tècnic italià Fabio Capello, defenestrat, tot i que va aconseguir la Lliga, a causa de la mediocritat del joc dels madrilenys.

Avui, a les 11:30 del matí, continua igual. Robben no va marcar de penal (ho va fer l'Osasuna minuts abans) i òbviament, els partits no duren 889 minuts. La segona errada pot passar, la primera és increïble que es produeixi. Per molt que s'ho agafin amb desgana, no costa res tornar a llegir el què has escrit un cop acabes.

Tenir permís de conduïr, o no.


Amb l'entrada en vigor dels canvis al codi penal que condemnen a presó a la gent que condueix sense carnet, sembla que es posa de manifest que molta gent conduïa sense tenir-ne.

Però conduïr sense permís de conduïr és perillós? Jo sincerament crec que no, gens. He conegut a gent que no se l'han tret mai i condueixen molt millor que molts que sí que el tenen. El motiu principal és que la persona que s'atreveix a agafar el cotxe sense haver passat per l'autoescola, normalment sol saber conduïr força bé. D'aquests n'hi ha que estan bojos i se salten totes les normes, clar, però també n'hi ha que tenen el carnet que encara estan més benèits. M'he trobat amb avis que condueixen massa lents i no tenen ni idea de com incorporar-se a una carretera, a més de no saber absolutament res de la normativa actual, i aquests tenen tots carnet. M'he trobat també amb nanos joves amb cotxes exageradament potents posant en perill la vida de tothom adelantant on és impossible fer-ho, també amb carnet de conduïr. En definitiva, m'he trobat amb molta gent que condueix amb el carnet de conduïr a la cartera que m'han fet molta por.

Dit tot això, està clar que s'ha de castigar aquells que condueixen sense carnet, perquè sinó ja no cal que se'l tregui ningú. A més és necessàri compensar a tots aquells que sí que ens l'hem tret. Ara bé, a mi que la gent vagi amb carnet o sense, no m'influeix a l'hora de tenir por d'ells quan mel's creu-ho. Hi altres factors molt més determinants.

Un Audi de regal!

Normalment quan en trobo això:


No en faig cas. Avui però, en un acte d'inconsciència absoluta, he decidit clicar. M'he trobat amb això:


S'ha de reconèixer que sentit de l'humor en tenen. Fins i tot et demanen si necessites cadiretes pels nens o uns mans lliures. El més bo de tot, però, és on et demanen a quin lloc t'han d'enviar el regal. Jo ja l'espero. Nosé si me'l deixaran a correus o la cartera mel tirarà dins la bústia.