La tinta i els seus secrets.

|


Segur que alguna vegada haureu pensat que els fabricants d'impressores us prenien el pèl. Doncs segurament no us imagineu fins on arriba aquesta presa de pèl.
Per una banda tenim el preu dels cartutxos, que pot arribar a 8000$ per galó (uns 1400 euros per litre.. WTF¿?¿?). Segurament un dels líquids més cars del planeta. De fet, si per fer un diari o una revista haguéssin de pagar la tinta a aquest preu, potser hauriem de demanar una hipoteca per pagar el diari cada matí.
Per una altra banda tenim una estafa encara més prominent, que ha descobert un usuari d'una coneguda marca d'impresores (en tapa el nom, però es pot deduïr fàcilment). Resulta que la impressora té un petit compartiment on es va dipositant la tinta "sobrant" de cada impressió. I segons explica no només ho ha descobert en aquesta impresora en concret. Segurament aquí hi va a parar la tinta que l'impressora neteja quan fa una auto-neteja, procés que no controla l'usuari i es porta a terme més sovint del què ens pensem. És a dir, que l'impressora va llençant paulatinament aquest líquid que ens costa 1400 euros per litre.
I no s'acaba aquí la cosa. Les nostres màquines també menteixen sobre quan s'acaba la tinta. Segons aquest estudi, a vegades fins i tot llencem a la paperera els cartutxos amb el 50% de la càrrega i de mitjana solem llençar-ne el 20%. Tot perquè la impressora diu que "s'ha acabat la tinta" i comença a imprimir malament (perquè li dona al gana).
És tan escandalós el tema, que ens surt més barat comprar una impressora nova, amb els seus cartutxos de "regal", que no pas comprar recàrregues.

Aqui teniu el video on s'ensenya on va parar la tinta que tan ràpid s'acaba:



The Dirty Little Secret of Inkjet Printers - video powered by Metacafe