Josep Cuní: la gota que vessa el got.

|


Que Josep Cuní és una persona més aviat arrogant i prepotent, tothom ho sap i tothom ho pateix. Però avui he assistit a un espectacle lamentable mirant el seu programa. No em podia creure que estigués mirant TV3, i encara menys que el que s'estés emetent fos el tan respectat per tothom programa de Josep Cuní "Els matins".

El cas és que han convidat a un home que havia perdut la seva dona en un accident de trànsit molt peculiar (si és que es pot fer servir aquesta paraula per descriure un accident de trànsit). Resulta que circulant per la C-16 amb la seva dona i els seus fills, un cotxe que venia en sentit contràri va aixecar una tapa de clavegueram que estava al mig de la calçada, amb tanta mala sort, que va sortir disparada en direcció cap al cotxe del convidat, impacatant contra el parabrises i matant a la dona. No entraré en detalls de com va morir la senyora, perquè considero que no cal. Però aqui està el problema: Josep Cuní ha cregut que si que calia, i no ha parat de fer entrar en detalls al pobre senyor i d'insistir en si els seus fills havien vist morir a la seva mare , si la dona va morir a l'acte , o si podia dormir a les nits després del què havia passat. Ha estat un espectacle lamentable. A l'home se l'havia convidat perquè expliqués el seu litigi amb la justícia -que de moment no li ha donat la raó- ja que es veu que està prohibidíssim que enmig de la calçada d'una autovia hi hagi tapes de clavegueran (per raons òbvies). Però l'entrevista de seguida ha derivat cap a remarcar una vegada i una altra detalls escabrosos de l'accident, que no venien a compte i no aportaven res.
Jo em pensava que a TV3 -i menys al programa d'en Cuní- no es feien aquestes coses. Doncs es veu que sí que es fan. S'ho haurien de fer mirar, la veritat, perquè no és la primera vegada que em trobo amb temes semblants en aquest programa. No em val que em diguin que no tracten temes des del morbo, sinó des del rigor informatiu i amb la única intenció d'exposar uns fets. No som tontos i si hi veiem morbo, no és culpa nostra, és culpa seva.
Per sort, aquest programa se'l mira ben poca gent. Sí, molt de share (superant el 25% moltes vegades), però això al matí i a la televisió a Catalunya, no vol dir més de 100.000 espectadors. Que és, perquè ens en fem una idea, la mateixa audiència que té el programa d'en Xavier Bosch a RAC1. Un programa amb un pressupost infinitament inferior i d'un nivell escandalosament superior al de Josep Cuní. Potser s'haurien de replentejar si val la pena llençar tans diners per acabar fent aquesta porqueria.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs el programa aquet sempre ha set un programa que m'ha agradat, per precisament, el que dius que no fa en aquesta sessió.
Sempre que l'he mirat, hi havien polítics els cuals eren atacats de forma agresiva i s'els cuestionaven els seus mètodes i feina.

Personalment crec que ja va bé tenir un periodista (o el que sigui aquet home) que actui d'aquesta forma. Però sempre tenin en compte que l'espectacle que dius que has vist no torni a pasar, per que jo també ho trobo una ofensa, no a l'espectador, sino al ser humà amb un mínim de cuoficient intelectual i raonament.

PD: Salutacions company tonenc. Veig que t'uneixes a la moda de la web 2.0 i compañia...

Anònim ha dit...

No crec que fos un problema de morbo per augmentar l'audiència, és la manera d'entrevistar del Cuní, a vegades violenta i intimidadora. Aquest programa el mira majoritàriament gent gran o gent que s'està els matins a casa i fa passar l'estona ja que en aquest horari no fan res de bo a la tele, i segurament aquesta gent no busca morbo sinó estar informats. De totes formes a mi tampoc em sembla correcte el que va fer el Cuní. Cule21